Volledig scherm
Edwin Wissema. © Theo Kock

Zilver voor Didammer Wissema bij masters op NK in Schoorl

SCHOORL - De Didamse atleet Edwin Wissema eindigde zondag op het Nederlands kampioenschap 10 kilometer in Schoorl als tweede in de categorie Masters I.

Veertiger Wissema maakte gebruik van zijn supervorm van het moment en werd tweede in een mooie tijd van 32.51 minuten. 

,,Het was eigenlijk geen goede race", zei Wissema. ,,Ik heb veel alleen gelopen in de regen. Wel was ik sneller dan vorig jaar en het was ook een betere klassering. Mijn doelstelling om een plak te halen op het NK in Schoorl heb ik gehaald.”

Reintjes

Daan Reintjes uit Zevenaar werd bij de senioren 25ste in een tijd van 30.52 minuten. Dat was ruim een minuut langzamer dan Frank Futselaar. De oud-voetballer van het Westervoortse AVW'66 finishte als vijfde in een tijd van 29.34 minuten. Futselaar eindigde veertig seconden achter winnaar Michel Butter. 

Mark te Brake van het Aaltense AVA'70 liep 32.34 minuten en eindigde als 85ste.

Weinans

Bij de vrouwen liep Saskia Weinans uit Gendringen, lid van AV De Liemers, een tijd van 35.00 minuten. Dat was 2.24 minuten langzamer dan de winnares bij de vrouwen, Maureen Koster.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport