Volledig scherm
De volleybalsters van Activia op archiefbeeld. © Ed van Alem

Activia toont veerkracht tegen directe concurrent Ledub

Sint Anthonis – De volleybalsters van Activia hebben zaterdagavond prima zaken gedaan in de eerste divisie B. De ploeg van Ger van Heugten versloeg in de eigen Activiahal directe concurrent Ledub met 3-2 (22-25, 25-19, 23-25, 25-23, 15-10).

Activia keek na de eerste en derde set tegen een achterstand aan, maar de ploeg uit Sint Anthonis rechtte de rug tot twee keer toe om vervolgens de vijfde beslissende set ook binnen te hengelen. De 3-2 zege levert Activia drie punten op. Volgende week gaat Activia op bezoek bij Velden. Velden heeft één duel minder gespeeld en drie punten achterstand (32 om 35) op Activia.

In de derde divisie A hielden de vrouwen van Volt twee punten over aan de ontmoeting met Volley Zuid. Het werd 3-2 (16-25, 22-25, 25-18, 25-20, 15-11) voor de directe concurrent uit Rotterdam. De fusieclub uit Cuijk, Beers en Grave kwam nog op een 0-2 voorsprong, maar gaf de zege alsnog uit handen.

De formatie van Brenda Losekoot staat na dertien duels met 36 punten op de vierde plaats. Koploper ODI is met 51 punten uit twaalf wedstrijden ver buiten zicht, maar nummer twee Volley Meerkerk’95 blijft ondanks de nederlaag van Volt in het vizier.

Derdedivisionist Vocala ging vrijdagavond in Meijel met 0-4 (25-17, 26-24, 26-24, 25-18) onderuit bij Peelpush 3. De fusieclub uit Beugen, Rijkevoort en Oeffelt kwam in de tweede en derde set dichtbij, maar het lukte de ploeg van Geert Fleuren niet om bij de Limburgse koploper een setpunt af te snoepen.

Na dertien wedstrijden staat Vocala op de achtste plaats in de derde divisie B. De formatie van Fleuren heeft 24 punten verzameld. Dat zijn er zes meer dan hekkensluiter Polaris, maar de Helmonders hebben nog een inhaalduel op het programma staan. Ook Volley Tilburg 3, Hajraa en Landgraaf, de ploegen die daartussen staan, hebben ten opzichte van Vocala wedstrijden tegoed.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport