Volledig scherm
De volleyballers van het eerste team van Volt vieren een punt. © Ed van Alem

Afsplitsing bij volleybalclub Volt: leden bouwen Shock'82 weer op

CUIJK - Twee jaar na de fusie tot Volt keren enkele leden de volleybalvereniging uit Beers, Cuijk en Grave de rug toe. De groep blaast Shock’82 uit Cuijk met één mannenteam nieuw leven in.

Uit de doorstart van Shock – onder de officiële naam Shock’82 Cuijk – spreekt ongenoegen. Het samengaan met Dynamo (Grave) en Energo (Beers) in 2016 is niet goed bevallen, stelt Rob Janshen, afgelopen seizoen speler van Volt 4.

,,De Shock-sfeer is door de fusie verloren gegaan. Die specifieke gezelligheid willen we terug. Er is ook teleurstelling over de speellocaties. Het duurt veel te lang voordat in Cuijk ook de eerste teams spelen”, zegt Janshen, één van de oprichters van het nieuwe Shock en saillant genoeg eerder lid van de werkgroep rondom de fusie.

Accommodatie

Quote

Ik heb no hard feelings tegenover deze mannen, maar zij gunnen de vereniging geen tijd

Shock wil komend seizoen met één mannenteam in de competitie uitkomen. De Cuijkse club moet zich nog inschrijven bij volleybalbond Nevobo en onder meer op zoek naar een accommodatie om te trainen en te spelen. Janshen maakt zich geen zorgen.

,,We hebben elf spelers met allemaal dertig jaar volleybalervaring en kennen het verleden van Cuijk als volleybalbolwerk. Met deze stap maken we ons sterk voor het volleybal in het regio. In de toekomst hopen we ook een vrouwentak en jeugdlijn te starten.”

Integratieproces

Bij Volt kijken ze daar anders tegenaan. ,,Deze ontwikkeling doet de sport geen goed”, zegt voorzitter Wim Bruinenberg. ,,Het is ontzettend jammer, maar het is niet dat we nu met de handen in het haar zitten. Het vertrek van dit team raakt de vereniging nauwelijks. We zijn nog steeds een club met zo’n vierhonderd leden. Onze focus ligt vooral op de jeugdafdeling. Het is erger als dáár veel leden zouden opstappen.”

Volgens Bruinenberg behoort het vertrek van de volleyballers van Volt 4 juist tot het integratieproces bij zijn club. ,,De eerste jaren van een fusievereniging zijn verdomd lastig. We hebben tijd nodig. Ik heb no hard feelings tegenover deze mannen, maar zij gunnen de vereniging deze tijd niet. Om een nieuwe clubcultuur te creëren, moeten eerst de bestaande culturen van de drie clubs worden afgebroken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport