Volledig scherm
De basketballers van Akros (groen) waren zaterdagavond te sterk voor Yelow Sox. Archieffoto Ed van Alem

Akros mist ‘vechtlust’

NUENEN - De basketballers van Akros hadden een tegenvallende zondag. De Boxmeerse eersteklasser kreeg in Nuenen een flink pak op de broek van Achilles’71: 96-61.

Akros-coach Reggy Havekes kon niets anders dan toegeven dat haar ploeg onder de maat had gepresteerd. Na de wedstrijd evalueerde Havekes het echec met haar ploeg. Daaruit kwam een duidelijke analyse. De vechtlust in de ploeg ontbrak volgens Havekes.

Tweedeklasser Gennep Cougars ging in Heeswijk met 78-66 ten onder tegen Tenderfeet. De nederlaag volgde na een 61-45 overwinning op Cracks uit Someren, vorige week in de eigen sporthal Pica Mare. Na drie competitieduels staat Cougars met twee punten op de negende plek in de tweede klasse B. Omdat de basketbalbond de indelingen gaat herstructeren, degraderen dit seizoen liefst zes van de twaalf ploegen.

De vrouwen van Gennep Cougars scoorden tegen Dunatos slechts 24 punten, maar gingen in Meerssen wel bijna met een overwinning naar huis. De thuispploeg scoorde maar drie punten meer: 27-24. Ook de Gennepsen hebben twee punten uit drie duels. Ze staan daarmee achtste in de tweede klasse.

Regiosport