HVW op archiefbeeld
Volledig scherm
HVW op archiefbeeld © Theo Peeters

Angst voor coronavirus zet streep door ‘kampioenswedstrijd’ handballers HVW

WANROIJ - De mogelijke kampioenswedstrijd van de handballers van het Wanroijse HVW tegen Internos uit Etten-Leur is zaterdag afgelast omdat meerdere spelers van de bezoekers ziek waren. 

De handbalbond neemt in deze tijden waarin het coronavirus rondwaart het zekere voor het onzekere en gelastte het duel af.

Er zijn overigens geen aanwijzingen dat het bij de zieke spelers van Internos daadwerkelijk om het coronavirus gaat.

‘Zuur’ gevoel

HVW staat eerste in de eerste klasse en had bij een zege op Internos al drie duels voor het einde van de competitie het kampioenschap veilig kunnen stellen. Voorwaarde was wel dat titelconcurrent Bedo dam moest verliezen van White Demons. De club uit Beek en Donk maakte zaterdag echter geen fout (30-25 winst). Doordat HVW zelf niet in actie kwam, heeft de ploeg van trainer Ton Wolfs nog drie punten voorsprong en een wedstrijd te goed.

HVW-aanvoerder Jasper Albers baalde flink van de afgelasting. De doelpuntenmachine van HVW zou zaterdagavond na weken blessureleed terugkeren. ,,We waren eindelijk weer helemaal compleet. Iedereen is fit en had zin om het kampioenschap dichterbij te laten komen. Het bericht dat de wedstrijd niet doorging, was zuur. Ook omdat we al twee weken niet gespeeld hebben en er volgende week door niemand gehandbald wordt.”

Kampioensfeest uitgesteld

De champagne zal in ieder geval nog twee weken opgeborgen blijven, want pas op zondag 22 maart krijgt HVW een nieuwe kans om kampioen te worden. Dan speelt de formatie uit Wanroij in Berkel-Enschot tegen White Demons. Voorwaarde is dan wel dat Bedo een dag eerder punten laat liggen tegen Aristos. Mocht dat niet gebeuren, dan volgt op zaterdag 28 maart de topper in Beek en Donk tegen nummer twee Bedo.

Of de afgelaste wedstrijd tegen Internos wordt ingehaald, is nog maar de vraag. Als HVW in de komende twee duels geen kampioen wordt, wordt de wedstrijd in ieder geval ingehaald vóór de laatste speelronde. Mocht het duel niet meer uitmaken voor het kampioenschap, dan wordt het mogelijk geschrapt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport