Volledig scherm
Moniek Arts haalt uit voor Civicum. © Ed van Alem

Arts en Keijzers stoppen bij Civicum

CUIJK- Nog één competitiewedstrijd in en tegen Arnhem en dan zitten de lange hockeycarrières van Moniek Arts (24) en Loes Keijzers (39) erop. De twee Cuijkse speelsters stoppen na tien en twintig jaar hockey in het eerste team van Civicum. Afgelopen zondag namen de twee hockeysters afscheid met een publiekswissel in de laatste thuiswedstrijd tegen Lochem.

Voor Arts is het hockey niet meer te combineren met haar de privéleven. De in Nijmegen woonachtige Cuijkse heeft lang getwijfeld om toch door te gaan, maar hakte een paar maanden geleden de knoop door. “Het plezier is er nog steeds en dat maakt de keuze tien keer zo lastig. Maar ik kan me gewoon niet honderd procent meer inzetten voor de ploeg. Dan vind ik het niet eerlijk tegenover andere teamgenoten, die knokken voor een plekje, om wel te blijven spelen”, zegt Arts.

Opnieuw afscheid
Keijzers stopte twee keer eerder vanwege twee zwangerschappen. Ze kwam begin dit seizoen terug, maar miste daarna het goede gevoel. “Ik kan niet meer brengen wat ik wil brengen op het hockeyveld”, aldus Keijzers.

Regiosport