Volledig scherm
Thijmen Nabuurs hoopt op een overwinning. © Rob Eric Blank

Autocoureur Thijmen Nabuurs hoopt in Assen op dubbele primeur

ASSEN/GROENINGEN- Het TT-circuit van Assen kent Thijmen Nabuurs alleen van de simulator en televisie. Desondanks zet de 22-jarige autocoureur uit Groeningen dit weekeinde hoog in bij zijn debuut in Drenthe.

Op de Assense ‘cathedral of speed’ moet de beloning volgen van de pikstart die hij maakte in de Dutch Supercar Challenge. ,,Dit is de perfecte plek om de eerste zege te boeken.”

Onrealistisch is die primeur allerminst. Nabuurs gooit namelijk hoge ogen bij zijn ontgroening in Supercar Challenge, een raceklasse met wedstrijden in de Benelux. Na krachtmetingen in Magny-Cours, Zolder, Zandvoort en Spa-Francorchamps staat hij met zijn ploeggenoot Lorenzo van Riet tweede in het klassement. 

,,Overal hebben we het podium gehaald, de laatste twee raceweekenden waren we heel snel. Het kampioenschap halen, is nog mogelijk.”

Pech gehad

Die titel had Nabuurs begin dit seizoen al in zijn hoofd zitten. ,,Maar omdat dit mijn eerste jaar is in deze klasse wilde ik in eerste instantie niet te hard van stapel lopen”, legt hij uit. 

,,Maar wat blijkt, ik kan meteen ‘pushen’. Ik heb een goed team achter me staan en de samenwerking met mijn teamgenoot is goed. Alleen hebben we pech gehad. Zo lagen we op Spa dik eerste toen de auto het begaf en glipte in Zandvoort de zege uit onze handen door een penalty.” 

Quote

Overal hebben we het podium gehaald, de laatste twee raceweeken­den waren we heel snel. Het kampioen­schap halen, is nog mogelijk

Thijmen Nabuurs

Hoogtepunt van het seizoen

De races in Assen, dit weekeinde, gelden op voorhand als hoogtepunt van het seizoen, omdat ze behoren tot de Racing Days, waar vele tienduizenden toeschouwers op afkomen. ,,Het is te vergelijken met de Racedagen waar ik vorig jaar aan heb deelgenomen. Er zijn verschillende disciplines, van elektrische motoren tot auto’s, en er zijn veel demo’s, ook vanuit de Formule 1.”

Zandvoort is zijn thuislocatie, omdat coach Frans Vöros daarvandaan opereert. ,,Op Spa, Magny-Cours en Zolder had ik vóór dit jaar nog nooit gereden. Assen ken ik alleen van de simulator thuis. Zo weet ik welke bochten elkaar volgen. Daarnaast heb ik van te voren de trackwalk (een verkenning van het parcours, DP.) met mijn coach. Zo weet ik hoe in te sturen en waar te remmen.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport