Akros was dit seizoen hard op weg naar de titel.
Volledig scherm
Akros was dit seizoen hard op weg naar de titel. © Ed van Alem

Basketballers Akros hopen via achterdeur alsnog op promotie

BOXMEER - De basketballers van Akros waren op weg naar de titel in de eerste klasse A. Nu de competitie vanwege de coronacrisis is gestopt, hopen de Boxmerenaren toch op promotie naar de tweede divisie.

De Nederlandse basketbalbond geeft in een verklaring over de genomen maatregelen aan geen titels toe te kennen, maar over promoties en degradaties ‘een zo eerlijk mogelijke afweging te maken welke teams daarvoor in aanmerking komen’. Volgens Akros-coach Marcel Albers kan dat niet anders betekenen dan dat zijn team promoveert. ,,Wij hebben de beste papieren”, stelt hij.

Bij het stilleggen van de competitie stond Akros bovenaan met 26 punten uit 17 duels. Nummer twee Valkenswaard Falcons en nummer drie Den Dungk 2 hebben echter evenveel punten. Waar de ploeg van Albers in het restant van de competitie nog de vijf onderste ploegen van de ranglijst zou hebben getroffen, moesten Falcons en Den Dungk het twee keer tegen elkaar opnemen én hadden ze allebei nog de lastige uitwedstrijd bij de Limburgse nummer vier Parkstad in het verschiet.

,,Volgens mij kun je dan maar tot een conclusie komen. En dat is dat wij de beste ploeg van deze competitie zijn en recht hebben op die plek in de tweede divisie. Mijn ploeg is daaraan toe. We horen op dat niveau thuis.”

Door de coronacrisis komt er een raar einde aan het eerste seizoen van clubicoon Albers. Het doel was promoveren. ,,Het is vreemd en jammer dat we geen kampioenschap kunnen vieren. Maar we hebben een goed seizoen gedraaid. Ik ben nu al bezig met volgend jaar. De bedoeling is dat ik blijf.”

Albers is bezig met nieuwe versterkingen, de vraag is echter vooral wat zijn zoon Ruud Albers doet. Hij heeft, vanwege zijn drukke studie, zijn toekomst bij het team nog in overweging. ,,Hij is een sleutelspeler. We hebben hem in de tweede divisie nodig. Het is daarom belangrijk dat we snel weten waar we aan toe zijn. We moeten alleen afwachten wat de bond besluit.” 

Regiosport