Volledig scherm
Steffie Janshen (vooraan) in actie voor FAST, eerder dit seizoen. © Theo Peeters

Boegbeeld van FAST twijfelt na zware blessure

GENNEP – Steffie Janshen heeft geen idee of ze weer op topniveau terugkeert. Voor de 30-jarige volleybalster van FAST zit het seizoen erop, nadat ze vorige week op de training de achillespees van haar linkerenkel afscheurde.

De zware blessure is voor de Gennepse geen reden om al te stoppen. Janshen zal komende weken in de degradatiepoule zeker niet meer in actie komen voor de eredivisionist en het is de vraag wat de blessure voor haar topsportcarrière betekent.

,,Daar wil ik niet over na denken”, zegt Janshen. ,,Dit is ontzettend hard en moeilijk.”

Sleeptouw

Volledig scherm
Steffie Janshen zit balend langs de kant, tijdens het eerste duel van FAST in de degradatiepoule. © Theo Peeters

Ze liep het hele seizoen fysiek op haar tenen; Janshen kampte met een slijmbeursontsteking in haar voet. Ze was daardoor aanvallend minder bepalend dan in het verleden, maar met haar passing en coaching nam ze het team op sleeptouw. In de periode tussen het einde van de reguliere competitie en de start van degradatiepoule nam ze bewust twee weken rust.

,,Ik was ook al bezig met volgend seizoen. Wilde me opladen voor deze belangrijke duels, maar ook weten wat na de zomer nog mogelijk was. Nog een seizoen als dit, zag ik niet zitten, Maar ik wil wel graag gewoon door.”

Operatie

Janshen ging dinsdag al onder het mes. ,,Het was óf opereren, óf acht weken gips. Het traject is dat ik tien dagen in het gips moet en vervolgens zes weken met zooltjes weer moet leren lopen. Dat betekent dat ik half mei kan beginnen met revalideren. De kans is aanwezig dat hier fitter uitkom dan ik was. Maar of dat in augustus of pas in oktober is: dat weet ik niet. Ik blijf reëel. Als het zover is, dan kijk ik hoe het ervoor staat. En wat dat dan betekent, dat zie ik dan.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport