Volledig scherm
Boxmeer op archiefbeeld tegen Blerick. © Theo Peeters

Boxmeer krijgt sprankje hoop op promotie

BOXMEER - De hockeyers van Boxmeer hebben de vrijwel opgegeven hoop op promotie naar de tweede klasse zondag een klein beetje nieuw leven ingeblazen. De derdeklasser stal in eigen huis de zege tegen concurrent Bemmel: 2-1.

Boxmeer zal in de laatste twee wedstrijden nog wel Bemmel (twee punten meer) en MOP (drie punten meer) voorbij moeten om de noodzakelijke tweede plek te pakken. Bemmel was beter, maar verzuimde uit te lopen dan 0-1. Ben Pieper maakte zo voor rust gelijk (1-1), de bezoekers miste in de tweede helft een strafbal en Wesley Sommer schonk Boxmeer vlak voor tijd onverwachts de zege.

De vrouwen van Civicum werden in eigen huis met duidelijke cijfers afgetroefd door HOD: 1-7. De Cuijkse formatie zag daarbij nummer tien Goirle, de ploeg die moet worden ingehaald voor klassenbehoud, een punt voorsprong pakken. Civicum speelde geen slechte wedstrijd tegen HOD. De thuisploeg was echter niet effectief, in tegenstelling tot het elftal uit Valkenswaard. Moniek Arts (1-2) maakte het Cuijkse doelpunt.

De mannen van Civicum, vorige week definitief gedegradeerd uit de tweede klasse, gaven hun seizoen een draaglijker einde met een 3-2 thuiszege op het Nijmeegse Apeliotes. ,,Eindelijk was er weer beleving , zei hun coach Bart van Gelder. ,,En dat leverde goed spel op.”

Apeliotes kwam 2-0 voor, maar vlak voor rust zorgden Thomas Honderdos en Tom Kleinveld voor de gelijke stand. Honderdos maakte een paar minuten voor tijd ook de winnende. ,,Dat voelde als een verlossing”, sprak Van Gelder.

De vrouwen van tweedeklasser Boxmeer kregen thuis tegen Arnhem ontzettend veel kansen, maar een zege leverde dat niet op (2-2). ,,En dat had wel gemoeten”, baalde aanvoerder Joyce van Dam na het duel tussen beide middenmoters. Judith de Wit en Leonoor van den Beld scoorden uiteindelijk wél voor Boxmeer. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport