Volledig scherm
Boxmeer op archiefbeeld tegen Civicum. © Theo Peeters

Boxmeer mist de ‘sparkle’ en verliest van Zevenaar

ZEVENAAR - De hockeysters van Boxmeer kende zondag een slechte dag bij Zevenaar: 4-2. Michiel Carlier, coach van de tweedeklasser, had er niet direct een verklaring voor.

,,Un jour sans noemen de Fransen het”, zei Carlier, die zelf nog steeds niet helemaal fit was en zijn werk op de bank opnieuw grotendeels overdroeg aan zijn geblesseerde speler Judith de Wit. ,,Niets lukte, en ik miste de sparkle in ons spel.” Renée Broeren en Leonoor van der Belt scoorden voor Boxmeer, dat nu vijfde staat.

Ook de mannen van Civicum (derde klasse D) hadden geen topdag. In Cuijk werd met 4-2 verloren van Drienerlo. ,,We waren te passief”, vond hun coach Liesbeth Kok. ,,Nadat ik halverwege boos ben geworden, kwam er meer energie in. Maar we bleven worstelen, het was gewoon niet voldoende.” Marco Mickers (2-1) en Rik Westgeest (3-2) maakten in de tweede helft de goals voor Civicum.

De mannen van Boxmeer (derde klasse C) kampten met de naweeën van het bekerduel met Civicum van afgelopen vrijdag. Die 4-1 thuisnederlaag werkte in de uitwedstrijd tegen Tegelen: 5-2. Na de eerste helft stond het al 3-0 voor de thuisploeg. ,,We waren niet scherp genoeg”, vond Michiel de Vos, coach van Boxmeer. ,,Vrijdagavond zat nog duidelijk in de benen. Na wat oppeppende woorden begonnen we gelukkig wel goed aan de tweede helft.”

Grechiel van der Woude maakte de 3-1 en Merlijn Scheffer de 4-2 uit een strafcorner. ,,Als het na de 3-1 nog 3-2 was geworden, had het noggekund, maar na de 4-1 was het over.”

In de eerste klasse D kwam een einde aan de voorzichtige opmars van de vrouwen van Civicum. Na de overstap op een meer defensieve speelstijl en de daaropvolgende twee zeges op rij (de eerste zes punten van het seizoen) gingen de Cuijkse hockeyers in eigen huis met 3-0 onderuit tegen EHV uit Enschede. 

Regiosport