Volledig scherm
Archiefbeeld: vreugde bij Boxmeer. © Ed van Alem

Boxmeer sluit af met monsterzege, zelfs keeper scoort

BOXMEER - De hockeyers van Boxmeer hebben hun seizoen zondag afgesloten met een monsterscore. Tegen het al gedegradeerde Son won de derdeklasser van coach Koen Bongaerts op het eigen sportpark met liefst 14-1.

De uitslag voelde wrang aan bij Bongaerts. Eerder dit seizoen verloor Civicum nog bij Son (5-4), precies de drie punten die Boxmeer (vierde) tekort kwam om zich te plaatsen voor de play-offs voor promotie naar de tweede klasse. ,,Deze wedstrijd sloeg helemaal nergens op”, zei de oefenmeester.

Zelfs doelman Philip Jacobs (strafbal) scoorde voor Boxmeer. De overige treffers waren van Merlijn Scheffer (3), Maarten Barten (2), Stijn van Kuijk (2), Lucas Esmeijer, Wesley Sommers, Pim Brenninkmeijer, Willem Hermans, Freek van den Bosch en Rutger Norbart.

De laatste wedstrijd van het al naar de derde klasse gedegradeerde Civicum stond in het teken van het afscheid van clubiconen Tom Kleinveld en Tim Hendrickx, en van coach Bart van Gelder. Zij kregen geen zege ‘cadeau’: in Cuijk werd het tegen Blerick 0-3.

Toch keek Van Gelder tevreden terug op het duel én op zijn drie jaren bij de club. ,,Blerick was een maatje te groot, maar we hebben veel energie geleverd en goed gespeeld. Daardoor neem ik positief afscheid. Het was een mooie periode bij de club, met de promotie van vorig seizoen als hoogtepunt. Het was fijn om hier te werken.”

De vrouwen van Boxmeer (tweede klasse D) eindigden met een prima 1-0 thuiszege op het al gepromoveerde Uden. Speelster Isa Dousi was er blij mee. ,,De uitslag had hoger uit kunnen vallen, maar we hebben goed gespeeld.”

Judith de Wit zette Boxmeer in het eerste kwart (vanwege de hitte werd de wedstrijd in vieren gedeeld) op 1-0. Het was aan een aantal knappe reddingen van de afscheid nemende keeper Milou Sommers te danken dat die treffer voldoende was voor de zege. De ploeg van Peter van Boxtel eindigt daardoor als zesde. ,,Het was soms slecht, soms erg goed”, zei Dousi. ,,Maar ik denk dat we het dit seizoen naar behoren hebben gedaan.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport