Volledig scherm
Boxmeer op archiefbeeld tegen Nuth. © Theo Peeters

Brenninkmeijer zorgt voor spectaculaire comeback Boxmeer

WAALRE - De hockeyers van Boxmeer kropen zondag door het oog van de naald in Waalre. De derdeklasser hield zichzelf kansrijk in de strijd om de promotie door een Houdini-act, hoogstpersoonlijk uitgevoerd door Pim Brenninkmeijer. Tegen DVS werd het: 5-6.

Ongeveer twintig minuten voor tijd stond Boxmeer nog met 5-2 achter. Daarna werd het 5-3 via Maarten Barten en toen scoorde Brenninkmeijer drie maal. De 5-6 viel uiteindelijk in de laatste minuut. ,,Een heerlijk gevoel”, was Boxmeer-coach Koen Bongaerts gelukkig.

Voor rust maakten Ben Pieper (2-1) en Merlijn Scheffer (2-2) ook al een achterstand ongedaan. ,,In het slot drong pas echt het besef door dat we dit niet hoefde te verliezen en kon iedereen iets extra’s. Wel jammer dat we vier treffers zomaar weggeven door fouten.”

Hoewel de mannen van Civicum vrijwel zeker zijn van degradatie uit de tweede klasse C, verkochten de Cuijkenaren hun huid duur bij Neunen: 3-1. ,,We gaan er nog het beste van maken. Dit was simpelweg een goede wedstrijd”, zei hun coach Bart van Gelder. Thomas Honderdos zette Civicum voor rust op gelijke hoogte. Na rust viel de 2-1 uit een strafcorner. De bezoekers gingen opnieuw op zoek naar de gelijkmaker, maar uit een tegenaanval viel de beslissing.

In de eerste klasse C gingen de vrouwen van Civicum kansloos onderuit bij Venlo: 7-0. De ploeg van Mark Schaap staat vier punten achter nummer tien Goirle en zal die ploeg voorbij moeten om zich te handhaven.

Boxmeer, middenmoter in de tweede klasse D, won met 4-2 bij Barneveld. De thuisploeg kwam nog twee keer terug van een achterstand (1-1 en 2-2), daarna maakte de Brabantse formatie het verschil. De ploeg van coach Peter van Boxtel had vier verschillende doelpuntenmakers: Renée Broeren, Judith de Wit, Bente Raafs en Leonoor van den Beld. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport