Volledig scherm
Carlijn Huberts. © Angeliek de Jonge

Carlijn Huberts mag naar EK dressuur

BEERS - Carlijn Huberts is opgenomen in de Nederlandse U25-selectie voor het EK dressuur in Exloo. De 20-jarige amazone uit Beers werd vorig weekeinde nog 4de op het NK en is mede daarom opgenomen in de selectie van bondscoach Alex van Silfhout. Het is voor Huberts de eerste keer dat ze op een Europees kampioenschap mag rijden.

Huberts neemt haar paard Watoeshi mee naar Drenthe. De andere drie amazones in het Nederlandse team zijn: Denise Nekeman (Boston STH), Jeanine Nieuwehuis (TC Athene) en Maxime van der Vlist (Bailey). ,,De doorslag heeft gegeven dat Carlijn Huberts de zeventig procent al gepasseerd is en ik verwacht dat zij op korte termijn ook nog wel iets hoger kan scoren", reageert bondscoach Van Silfhout. ,,We hebben een mooi team en zeker de nodige medaillekansen."

Het EK dressuur voor talenten tot 25 jaar start met de landenwedstrijd op woensdag 15 augustus in Exloo.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport