Volledig scherm
Wesley Mols in actie bij de Overbetuweloop. © Rolf Hensel

Cerberus twijfelt over toekomst na beste jaar ooit

NIJMEGEN - Nooit presteerde Cerberus beter dan dit seizoen. De Nijmeegse triatleten besloten de eredivisie als zevende. Maar mogelijk komt er geen vervolg op dat historische succes. De club vraagt zich af of het zich wel moet inschrijven voor een nieuwe eredivisiejaargang.

Oorzaak voor die twijfels is een gebrek aan sterke triatleten uit eigen regio. Het Nijmeegse toptalent Wesley Mols (22) heeft aangegeven na dit seizoen bij Cerberus te vertrekken. Hetzelfde geldt voor team- en stadsgenoot Roel Kwaaitaal (21). Hun nieuwe teams zijn nog onbekend.

,,Door hun afscheid wordt de spoeling erg dun", zegt Cerberus-coach én atleet Rob Kwaaitaal, vader van Roel. ,,Alleen Lars Verlaan en ik blijven over als échte Cerberus-sporters. We zouden voor volgend jaar best een team op de been kunnen krijgen met triatleten die niet uit de regio komen, maar de vraag is of we dat moeten willen. Of dat we ons beter terug kunnen trekken uit de eredivisie."

Over die vraag buigt Cerberus zich eind deze maand. Eerst focust de huidige selectie zich nog op de interland van 23 september in het Belgische Lille. De beste acht eredivisieteams van afgelopen seizoen nemen het daar op tegen de sterkste teams uit de Belgische competitie. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport