Volledig scherm
Charlotte Reijs van Civicum op archiefbeeld. © Ed van Alem

Civicum blijft na moeizaam begin punten sprokkelen

AMERSFOORT - De toekomst ziet er steeds rooskleuriger uit voor de hockeysters van Civicum. De Cuijkse vrouwen moesten in de eerste klasse D lang wachten op de eerste overwinning, maar zijn nu volop punten aan het pakken. Zondagmiddag boekte de ploeg van trainer Miguel Bosman een belangrijke 2-1 zege bij concurrent Amersfoort.

Civicum heeft daardoor na tien duels tien punten en is van de twaalfde plek opgeklommen naar de achtste. Tegen Amersfoort zetten Sophie van Mullekom en Charlotte Reijs de bezoekers op een 2-0 voorsprong. Na de 1-2 volgde een spannend vierde kwart waarin de Cuijkse vrouwen nipt stand hielden.

De mannen van Civicum (derde klasse D) lieten bij Flevoland in Dronten verbetering in hun spel zien. Een zege leverde dat nog niet op voor de Cuijkse hockeyers: 1-1. ,,In de eindfase is het nog onvoldoende”, zei Civicum-coach Liesbeth Kok. ,,Maar het veldspel was prima. Als we dit vasthouden, komt het wel weer goed.”

Roel van den Bogaart redde met een rebound uit een strafcorner het punt voor Civicum, dat nu vijfde staat.

In de derde klasse C boekte Boxmeer thuis tegen DVS hun vierde zege van het seizoen (3-2). ,,Een waar de jonge jongens in de ploeg een belangrijk aandeel in hadden”, zei Boxmeer-coach Michiel de Vos tevreden. Merlijn Scheffer (2x) en Ben Pieper (knappe backhand in de korte hoek) bezorgden Boxmeer de zege tegen de formatie uit Waalre.

De vrouwen van Boxmeer gingen op eigen veld ten onder tegen Wijchen: 2-3. Elsemiek Görts en Noor Groenewoud zette de ploeg van Michiel Carlier, middenmoter in de tweede klasse D, op een 2-0 voorsprong. Dat bleek niet genoeg.

Regiosport