Volledig scherm
Charlotte Reijs van Civicum op archiefbeeld tegen Boxmeer. © Ed van Alem

Civicum-coach tevreden ondanks 6-0 nederlaag: ‘In de eerste helft super gespeeld’

OLDENZAAL - Opnieuw slaagden de hockeysters van het Cuijkse Civicum er zondag niet in hun eerste seizoenszege te behalen. Toch was coach Miguel Bosman tevreden na de 6-0 nederlaag tegen Bully (Oldenzaal) - koploper in de eerste klasse D.

,,In de eerste helft hockeyden we super’', zei de trainer van de hekkensluiter. ,,Bij rust stonden we slechts met 2-0 achter. Het enige wat ik mijn team verwijt, is dat we daarna toch tegen een flink verlies opliepen.’’

De vrouwen van Boxmeer noteerden in de tweede klasse D ook een 6-0, maar dan in eigen voordeel. De formatie van Michiel Carlier versloeg Bemmel door goals van Judith de Wit (twee), Leonoor van den Beld (twee), Elsemiek Görts en Merel Verstraaten. Carlier: ,,Het was koukleumen langs de lijn, maar ik kon me warmen aan het hockey. Dat was echt top.’'

Het mannenteam van Civicum ging verder met wat het al het hele seizoen doet: winnen. Op eigen veld werd Zutphen met 6-2 opzij gezet. Thomas Honderdos (twee), Calvin Asbroek (twee), Gijs Westgeest en Luuc Homburg maakten de doelpunten voor de ploeg die met vijftien punten uit vijf duels aan kop gaat in de derde klasse D.

De thuiswedstrijd van de Boxmeer-mannen werd na twintig minuten bij een 0-1 stand gestaakt wegens het slechte weer. De wedstrijd in de tweede klasse C zal binnen twee weken uitgespeeld worden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport