Civicum handhaaft zich ondanks nederlaag tegen Best

CUIJK – Civicum blijft in de eerste klasse. De hockeysters uit Cuijk verloren zondag op de slotdag van de competitie met 1-2 van Best, maar hebben zich door het gelijkspel van concurrent Goirle toch gehandhaafd.

Doordat Goirle met 1-1 gelijkspeelde tegen Rosmalen houdt Civicum de Noord-Brabanders twee punten onder zich. Civicum eindigt op de veilige tiende plaats, terwijl Goirle (elfde) en Oedenrode (twaalfde) degraderen.

De formatie van Mark Schaap keek al na zeven minuten tegen een achterstand aan. Een strafcorner van Best werd door een Cuijkse speelster aangeraakt, waarna de bal over keeper Sigrid Hoogkamer het doel in dwarrelde.

Na een klein half uur hockeyen zette jeugdspeelster Tessa Cöp de 1-1 op het scorebord, na goed voorbereidend werk van Esmee Arts. Het was tevens de eerste kans van de wedstrijd voor de thuisploeg.

Kort na rust gaf Civicum te veel ruimte weg, waardoor de bezoekers naar 1-2 konden counteren. Beide teams kregen nog genoeg kansen, maar er vielen geen goals meer. Uitblinker Hoogkamer hield Civicum nog een aantal keer goed op de been.

Volledig scherm
De hockeysters van Civicum op archiefbeeld. © Ed van Alem
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Teruglezen | Publiekslieveling Teunissen klopt Kruijswijk, 40.000 wielerfans in straten Boxmeer

    Teruglezen | Publieks­lie­ve­ling Teunissen klopt Kruijswijk, 40.000 wielerfans in straten Boxmeer

    BOXMEER - Steven Kruijswijk, Annemiek van Vleuten en Dylan Groenewegen. Het zijn zomaar wat voorbeelden van bekende namen die maandag in Boxmeer aan de start verschenen voor Daags na de Tour. Bij het grote wielerevenement rijden toprenners traditiegetrouw de eerste rondjes om de kerk, vlak nadat de Tour de France is afgelopen. Lees hieronder terug hoe Boxmeer voor tienduizenden fans in een wielerwalhalla veranderde.

Regiosport