Volledig scherm
Archiefbeeld van de derby tussen Civicum en Boxmeer. © Ed van Alem

Civicum hard onderuit in ‘rommelige’ wedstrijd

ARNHEM - Civicum is het nieuwe hockeyseizoen begonnen met een duidelijke nederlaag. De Cuijkse eersteklasser ging in Arnhem ten onder tegen Upward: 4-0.

Coach Miguel Bosman, dit seizoen bij de Cuijkse vrouwen de opvolger van Mark Schaap, was ondanks de verliespartij niet ontevreden. ,,Het is op zich prima wat we hebben laten zien”, vond hij. ,,We waren nog veel aan het zoeken in het nieuwe systeem dat we willen gaan spelen, daardoor was het een rommelige wedstrijd van onze kant. Maar dat moeten we accepteren. Ik zie ook dat zeker al goede dingen. Opbouwend gaat het steeds beter, net als bij de omschakelmomenten. En ook in balbezit zijn we al minder snel afgeleid.”

Het stond in Arnhem lang 1-0. Na de 2-0 (derde kwart) nam Civicum in het vierde kwart meer risico en dat werd door de thuisploeg afgestraft.

In de vorige week al gestarte lagere klassen gaven de vrouwen van Boxmeer (tweede klasse D) hun goede start tegen Deventer (10-0) bij Kromhouters in Tiel geen goed vervolg: 4-2. ,,We waren in de eerste twee kwarten niet bij de les”, vond hun coach Michiel Carlier. ,,En ik kan nog niet verklaren hoe dat kwam.”

Volledig scherm
De hockeysters van Boxmeer en Civicum op archiefbeeld. © Theo Peeters

Boxmeer kwam via Bente Raafs nog wel op 0-1 (uitbraak). Na de 1-1 en 2-1 maakte Judith de Wit maakte uit een strafcorner de 2-2, maar in het derde en vierde kwart trok Kromhouters het duel naar zich toe.

In de derde klasse D boekten de mannen van Civicum hun tweede ruime zege op rij. De ploeg van coach Liesbeth Kok versloeg na Arnhem (4-1) ook Steenwijk (1-5). Kok bleef ondanks de goede start voorzichtig. ,,Dit was een zakelijke overwinning”, zei ze. Civicum stond door treffers van Tom Heijl (2), Marnick Schol en Luuc Homburg vlot op 0-4. Na de 1-4 maakte Homburg ook de 1-5.

Na het afgelaste duel tegen Dommel openden ook de mannen van Boxmeer (tweede klasse C) het seizoen. Bij Oirschot werd met 4-2 verloren. Opvallend: omdat nieuwe coach Michiel de Vos niet fit was, stond oud-trainer Koen Bongaerts langs de zijlijn. ,,Dat was van beide kanten weer even wennen”, zei Bongaerts. ,,Maar ik denk dat we het niet slecht hebben gedaan. De ploeg is vernieuwd en moet nog groeien.”

Door doelpunten van Ben Pieper en Dirk van Bergen kwam Boxmeer nog wel op voorsprong (2-1), maar het lukte het team niet om in de slotfase stand te houden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport