Archiefbeeld: vreugde bij Civicum.
Volledig scherm
Archiefbeeld: vreugde bij Civicum. © Ed van Alem

Civicum heeft handhaving weer in eigen hand

SINT OEDENRODE - Civicum heeft zondag de laatste strohalm voor handhaving in de eerste klasse C gegrepen. De Cuijkse hockeysters wonnen met 2-1 bij hekkensluiter Oedenrode. De ploeg van coach Mark Schaap staat daardoor voor het eerst dit seizoen op de veilige tiende plek.

Komende zondag is Civicum bij een thuiszege op middenmoter Best zeker van handhaving. Goirle, dat nu een punt achterstand heeft, speelt tegen het al gepromoveerde Rosmalen. ,,We zijn blij dat we Oedenrode hebben verslagen. Handhaving zou een prachtige afsluiting van vier jaar coaching zijn”, zei Schaap.

Civicum trok in Sint-Oedenrode de zege op werklust naar zich toe. De 0-1 van A-junior Tessa Cöp werd voor rust ongedaan gemaakt door de thuisploeg (1-1). Pas vijf minuten voor tijd schonk Charlotte Reijs uit een strafcornervariant haar de ploeg de zo belangrijke drie punten.

De mannen van Boxmeer kunnen promotie naar de tweede klasse definitief uit hun hoofd zetten. De derdeklasser van coach Koen Bongaerts verloor met 1-0 bij Oirschot en kan daardoor geen tweede meer worden. In de tweede helft maakte Oirschot de winnende op het moment dat Bongaerts vanwege twee gele kaarten nog maar negen man op het veld had staan.

De al naar de derde klasse gedegradeerde mannen van Civicum wonnen met 3-0 bij Uden. Het was al de tweede zege op rij voor de ploeg van scheidend coach Bart van Gelder. ,,We spelen heel vrij, en vooral ook heel goed”, vond Van Gelder. ,,Nee, het levert geen dubbel gevoel op. Het is vooral mooi dat we laten zien dat we dit niveau aankunnen.”

De vrouwen van Boxmeer waren te gast op het titelfeest van Apeliotes. De Nijmeegse studentenploeg werd door een 5-1 thuiszege op de ploeg van Peter van Boxtel kampioen van de tweede klasse D. Pas in de slotfase redde Renee Broeren (5-1) de eer voor Boxmeer. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport