Volledig scherm
Archiefbeeld van Civicum-Weert. © David van Haren

Civicum verliest met 9-0: ‘Leek alsof we een black-out hadden’

CUIJK - Miguel Bosman heeft een lastig begin als coach Civicum. De Cuijkse hockeysters verloren zondag in de eerste klasse D thuis met 9-0 van GHBS uit Groningen. Het was al de vierde ruime en doelpuntloze nederlaag in vijf duels voor het team dat zich vorig seizoen nipt handhaafde.

Bosman was na afloop duidelijk. ,,Dit was niet goed”, zei hij. ,,Het leek alsof we een black-out hadden. We zitten in een proces, met nieuwe ideeën. Ik had alleen gehoopt dat we verder zouden zijn.”

De vrouwen van tweedeklasser Boxmeer knokten zich in Apeldoorn naar een 2-1 zege bij Ares. Anne Raafs (op aangeven van Renée Broeren) en Elsemiek Görts (knappe backhand) bezorgden de ploeg van Michiel Carlier de zege. ,,We hadden geen topdag”, zei de coach. ,,Maar we hadden gelukkig het karakter om door te blijven gaan tot het gaatje.”

De mannen van Civicum lieten voor het eerst punten liggen in de derde klasse D. Thuis tegen nummer vijf HCM werd het 2-2. Het elftal van coach Liesbeth Kok staat nu twee punten achter koploper Doetinchem. ,,Ik baal ervan”, zei Kok. ,,Omdat we slordig waren in basisdingen. Aan de andere kant was de uitslag terecht en blijven we ongeslagen tegen een sterke ploeg.”

Roel van den Bogaart en Tom Heijl (beiden uit een strafcorner) scoorden voor Civicum tegen de Arnhemmers.

In de derde klasse C leed Boxmeer een 5-3 nederlaag bij Hoco in  Waalwijk. Coach Michiel de Vos was echter positief over zijn verjongde ploeg. ,,We verliezen op basis van onervarenheid”, zei hij. ,,Maar ik zie groei bij het team, en ook veel potentie.”

Merlijn Scheffer (2-1), Sam Doussi (3-2) en Pim Brenninkmeijer (4-3) hielden Boxmeer lang in de race voor een gelijkspel. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport