Volledig scherm
Doelman Stefan van der Laan omringd door teamgenoten op archiefbeeld. © Ed van Alem

Civicum verspeelt ideale uitgangspositie voor promotie

OOSTERBEEK - De hockeyers van Civicum konden gisteren hele goede zaken doen in de strijd om directe promotie naar de tweede klasse, maar de Cuijkse formatie van trainer Bart van Gelder kwam niet verder dan een gelijkspel in Oosterbeek: 3-3. 

Doordat Barneveld met 1-3 onderuit ging bij Bemmel, was het voor Civicum de uitgelezen kans om de tweede plaats in de derde klasse F over te nemen. Er zat volgens doelman Stefan van der Laan teveel spanning op de wedstrijd: ,,We wisten dat we vandaag moesten winnen, want Bemmel kon weleens stunten tegen Barneveld. Dat gebeurde ook, maar wij gaven niet thuis. We kamen te vaak onze afspraken niet na.’’

Halverwege de eerste helft sleepte Tom Kleinveld Civicum nog naar een voorsprong, maar daarna liep de ploeg van Van Gelder constant achter de feiten aan. Kort na rust bracht Thomas Honderdos vanuit een strafcorner Civicum weer op gelijke hoogte, maar niet lang daarna keken de Cuijkenaren weer tegen een achterstand aan. Twee minuten voor tijd zorgde Luuc Homburg alsnog voor een broodnodig punt. Civicum staat met nog één wedstrijd te gaan derde. De ploeg heeft één punt achterstand op nummer 2 Barneveld (45 om 46).

Volgende week komt middenmotor Arnhem op bezoek, terwijl Barneveld thuis laagvlieger Wijchen ontvangt. De voorsprong op nummer 4 Hoevelaken bedraagt 2 punten. Kampioen Apeliotes en de nummer twee promoveren rechtstreeks naar de tweede klasse. De nummer drie speelt play-offwedstrijden voor promotie. ,,De kans dat Barneveld tegen Wijchen punten verspeeld is klein, maar we moeten erin geloven. Als we dat niet doen, en we verliezen volgende week, dan kunnen we onszelf nog harder voor de kop slaan.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport