Volledig scherm
Civicum op archiefbeeld tegen Boxmeer. © Ed van Alem

Civicum weer met ruime cijfers onderuit

KAATSHEUVEL - Civicum heeft voor de tweede keer op rij een ruime nederlaag geleden in de eerste klasse C. Nummer twee DES was met 6-0 te sterk. Vorige week verloren de Cuijkse hockeysters met 7-1 bij koploper Weert.

Voor Civicum breken spannende tijden aan in de strijd om handhaving. Hoewel zijn ploeg dertien doelpunten om de oren kreeg in de laatste twee duels, is Civicum-coach Mark Schaap optimistisch gestemd. ,,Ons spel biedt hoop voor de komende tijd waarin we de punten moeten pakken”, zei hij. ,,Tegen DES en Weert hadden we geen kans. Toch stapten we met een goed gevoel van het veld. De uitslag doet anders vermoeden, maar we hebben ons goed verweerd.”

Een sterk optreden leverde Boxmeer thuis geen punten op tegen Wijchen: 4-5. De subtoppers in de tweede klasse deden weinig voor elkaar onder. ,,Zuur dat we hebben verloren”, zei Boxmeer-speelster Isabel Dousi. ,,Wijchen ging effectiever met de kansen om. Maar volgens onze coach (Peter van Boxtel, red.) was dit ons beste duel van het seizoen.” Voor Boxmeer scoorden Dousi, Judith de Wit (2) en Renee Broeren.

De mannen van Civicum leden een dure nederlaag in de strijd tegen degradatie. De hekkensluiter in de tweede klasse C ging met 1-0 onderuit bij het een plek hoger geklasseerde Heeze. Bart van Gelder, trainer van de Cuijkenaren, kon zijn ploeg weinig verwijten. ,,We hebben sterk gespeeld en eigenlijk alles goed gedaan”, zei hij. ,,Het enige dat niet lukte was het afmaken van vijf á zes grote kansen. Dat was ook vooral de verdienste van de keeper van Heeze. Ik sprong al een paar keer op om te juichen, maar hij haalde er alles uit.”

De mannenploeg van Boxmeer walste over Nuth heen: 8-3. Coach Koen Bongaerts was gematigd tevreden. Zijn team liet Nuth terugkomen van 5-0 tot 5-3. ,,Dat mag niet gebeuren”, zei Bongaerts. ,,Tegen Nuth kun je het maken, tegen betere teams niet. Dit was een goede waarschuwing.” Merlijn Scheffer was met drie goals belangrijk. Ook Ben Pieper (2), Wesley Sommers en Pim Brenninkmeijer vonden het net. Daarnaast maakte Nuth een eigen goal.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport