Steffie Janshen (midden) in gesprek met medespeelsters.
Volledig scherm
Steffie Janshen (midden) in gesprek met medespeelsters. © Theo Peeters

Clubicoon Janshen blijft FAST trouw, ook Smeets verlengd

UPDATEGENNEP - Clubicoon Steffie Janshen plakt er nog een jaar aan vast bij volleybalclub FAST. Ook haar teamgenoot Maus Smeets heeft haar contract bij de regionale eredivisionist verlengd. De ploeg van nieuwe trainer Ivo Martinovic heeft nu elf spelers vastgelegd voor het komende seizoen.

Buitenaanvaller Janshen (33) werd opgeleid bij het Gennepse Flamingo’s. In 2015 keerde ze na een periode bij eredivisionist Peelpush terug om met het team voor het eerst in de historie naar de eredivisie te promoveren.

Door het aangaan van een samenwerkingsverband met Activia (Sint Anthonis) uit ontstond vervolgens FAST. De aanvoerder was afgelopen twee seizoenen langdurig geblesseerd, maar vocht zich na een intensieve herstelperiode dit jaar terug in de basis.

Smeets (30) kwam in 2018 over van de Doetinchemse topdivisionist Orion. In haar twee seizoenen bij FAST was de onlangs naar Nijmegen verhuisde passer-loper vaak een vaste waarde in de ploeg.

De selectie van FAST voor het seizoen 2020-2021 bestaat naast Janshen en Smeets tot nu toe uit nieuwelingen Noa Rahangmetan, Michelle Coolen en Yara van de Ven. Eerder werd al bekend dat ook Rachel Feron, Joska Fransen, Eline Peeters, Veerle van den Heuvel, Noa Klerckx en Lara Hendricks bij het team blijven. 

Regiosport