Volledig scherm
Archiefbeeld: Verslagenheid bij Civicum. © Ed van Alem

‘Concurrent’ geeft Civicum laatste zetje richting degradatie

EINDHOVEN - Civicum is zondag definitief gedegradeerd uit de tweede klasse C. De Cuijkse hockeyers hadden een paar weken geleden de hoop op handhaving al opgegeven, maar een 7-1 nederlaag bij Don Quishoot duwde de ploeg van coach Bart van Gelder definitief over het randje.

Het elftal uit Eindhoven, op één na laatste, was voor Civicum nog de enige ‘concurrent’ in de vrijwel verloren strijd om handhaving. Na zondag is het gat tussen beide teams elf punten, met nog drie duels te spelen.

Na een kwartier stond het al 3-0, bij rust al 4-0. De Cuijkse eretreffer was de 5-1 van Thomas Honderdos (strafcornervariant).

Vorig jaar promoveerde Civicum na jarenlang proberen eindelijk naar de tweede klasse. Een hoogtepunt voor Van Gelder, die juist weer afscheid nam met degradatie. ,,Heel zuur, vooral voor die mannen. We hebben iets moois neergezet, maar komen op dit niveau gewoon nog te kort.”

De kans dat er in de regio volgend seizoen toch nog in de tweede klasse wordt gehockeyd, neemt verder af. De mannen van derdeklasser Boxmeer wonnen in Sint-Michielsgestel weliswaar bij Dommel (1-5), maar staan met nog drie duels te gaan nog steeds vijf punten achter de tweede (promotie)plek van Bemmel.

Na een slap begin kwam Boxmeer met 1-0 achter, maar daarna herstelde de ploeg zich goed. Pim Brenninkmeijer (1-2, 1-5), Rutger Norbart (1-1), Merlijn Scheffer (1-3) en de van een wereldreis teruggekeerde Willem Hermans (1-4) scoorden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport