Volledig scherm
Archieffoto Boxmeerse hockeyers © Ed van Alem

Concurrenten profiteren niet van nederlaag Boxmeer

DEURNE - Het chagrijn van de hockeyers van Boxmeer verdween gistermiddag even na vieren als sneeuw voor de zon. Na hun eigen nederlaag bij Deurne (2-1) druppelden rond dat tijdstip de uitslagen van de concurrentie binnen. Doordat ook nummer drie Doetinchem (5-3 bij Wijchen) en nummer vier Civicum (0-2 tegen Apeliotes) verloren, staat de ploeg van coach Koen Bongaerts nog steeds tweede. Met één duel te gaan, zijn de play-offs daardoor toch dichterbij gekomen voor de Brabantse derdeklasser.

Boxmeer leek de wedstrijd onder controle te hebben, maar verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien. Ondanks vele kansen duurde het tot het begin van de tweede helft voordat Wesley Sommers de bezoekers op voorsprong zette. En zoals dat vaker gaat in wedstrijden: het mindere Deurne creëerde weinig mogelijkheden, maar kwam wel langszij en scoorde in de laatste minuut zelfs de winnende. Volgens de trainer van Boxmeer werden drie zuivere treffers afgekeurd door de scheidsrechter.

De onsportieve manier waarop Boxmeer in Deurne verloor verzachtte de pijn van de gemiste kans bij Civicum, dat in Cuijk met 2-0 verloor van de Nijmeegse studentenploeg Apeliotes.

Civicum hockeyde geen goede wedstrijd en creëerde weinig kansen. De schoten die wel op goal werden afgevuurd, werden er allemaal uitgehaald door de goede goalie van Apeliotes. Die ploeg had maar drie grote kansen nodig om twee keer te scoren.

De vrouwen van Civicum speelden ook geen beste wedstrijd, maar de tweedeklasser van coach Mark Schaap won thuis wel met 2-1 van Lochem.
Roos Jochems maakte haar eerste treffer ooit, Martine de Korte maakte de andere Cuijkse treffer. Het duel stond in teken van het naderende afscheid van clubiconen Moniek Arts en Loes Keijzers, die respectievelijk tien en twintig jaar bij Civicum in het eerste hebben gespeeld.

Omdat koploper Nova met 4-0 won van Don Quishoot wordt Boxmeer, dat zelf Scoop met 3-0 versloeg, definitief tweede in de derde klasse. De hockeysters zijn al in volle voorbereiding op de play-offs, waarin ze op één dag vijf duels van een half uur gaan spelen. Daarnaast tankte Boxmeer ook vertrouwen voor de play-offs, want de ploeg van Brands had geen enkele moeite met de ploeg uit Sittard. Door treffers van Judith de Wit en Renee Broeren (2) kwamen de drie punten geen moment in gevaar.

Regiosport