Volledig scherm
PREMIUM
Volle tribunes bij de races tijdens de Zwarte Cross, zoals tijdens de wedstrijd vorig jaar. © ANP

Coureurs John en Kay niet voor Scooter bij de Zwarte Cross

ESCHAREN/ WILBERTOORD - Eens per jaar rijden John Cuppen en Kay Ebben voor meer dan tienduizend toeschouwers: tijdens de Zwarte Cross. En dat terwijl het circuit eigenlijk maar saai is.

Volledig scherm
Motorcrosser Kay Ebben uit Wilbertoord. © Theo Peeters

Brainpower, Kenny B, Rowwen Hèze en Scooter. Ze treden zaterdagavond allemaal op bij de Zwarte Cross. Kay Ebben en John Cuppen zullen zo goed als niets van die shows meekrijgen.

Voor hen is het evenement in Lichtenvoorde immers geen muziekfestival maar een crosswedstrijd. Beide regionale crossers hebben de zondag groot omcirkeld, als de 250 cc-klasse wordt verreden.

Voor het derde jaar op rij staat hun motorsportklasse bij de Zwarte Cross op het programma. ,,Ik heb vroeger eens drie dagen rondgelopen op de Zwarte Cross, maar toen deed ik puur mee voor de fun, bij de superklasse. Daar kon iedereen zich voor inschrijven”, herinnert Ebben (22) zich.

,,Nu ga ik er niet heen om te lanterfanten, daar is de motorsport ook te duur voor.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport