Volledig scherm
Tom Dumoulin (vooraan) in de afdaling tijdens de elfde etappe. © AP

Daags na de Tour: doelstelling onder druk door topprestaties Nederlanders

BOXMEER - Het is de vraag of alle Nederlandse Tourrenners dit jaar wel bij Daags na de Tour aan de start staan. Het uitgangspunt van het wielercriterium in Boxmeer staat onder druk.

Volledig scherm
Tom Dumoulin trekt veel bekijks en deelt handtekeningen uit, vorig jaar in Boxmeer. © Theo Peeters

De kosten van een startvergoeding zijn de voorbije jaren flink gestegen. Door de goede prestaties in deze Tour zal het vastleggen van bijvoorbeeld Dylan Groenewegen (twee etappezeges), Tom Dumoulin (derde na twaalf etappes) en Steven Kruijswijk (achtste) al een groot deel van het budget opslokken.

,,Hoe beter de renners presteren, hoe meer de tarieven omhoog gaan”, zegt rondebaas Pierre Hermans van Daags na de Tour. ,,Het kan niet zo zijn dat Dumoulin of Groenewegen ontbreekt in Boxmeer. Maar of we opnieuw álle Nederlanders kunnen vastleggen, durf ik niet te zeggen. Normaal zeg ik altijd: dat komt wel goed. Maar ik heb er momenteel een hard hoofd in.”

Veertien Nederlanders

Daags na de Tour werkt met een totale begroting van ‘enkele tonnen’, waarbij volgens Hermans ‘veel meer dan de helft’ opgaat aan de contracten met de renners. Er zijn dit jaar veertien Nederlanders gestart in de Tour. Hermans zegt dat de wielerronde in Boxmeer er alles aan doet om die veertien renners naar de Brabantse koers te halen.

Het wielercriterium, dit jaar op maandag 30 juli, heeft voor de vrouwenkoers alle Nederlandse toppers gestrikt. Hermans verwacht ‘midden volgende week’ voor de mannenkoers de eerste namen van Tourrenners te presenteren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport