Volledig scherm
Tom Dumoulin © ANP

Daags na de Tour spendeert budget aan drie smaakmakers

BOXMEER - Tom Dumoulin, Dylan Groenewegen en Steven Kruijswijk komen maandag naar Daags na de Tour. Bauke Mollema en Niki Terpstra ontbreken voorlopig. ,,We moeten keuzes maken”, zegt Pierre Hermans, rondebaas van het criterium in Boxmeer.

De drie Nederlandse smaakmakers krijgen gezelschap van vier andere deelnemers uit de Tour de France: Wout Poels, Laurens ten Dam, Koen de Kort en Antwan Tolhoek.

Puzzelen

Volledig scherm
Het peloton door de straten van Boxmeer, bij Daags na de Tour vorig jaar. © ANP

Daarnaast heeft de organisatie van Daags na de Tour regiorenner Mike Teunissen, alleskunner Mathieu van der Poel (Nederlands kampioen op de weg, veldrijden en mountainbike), de jonge renner Koen Bouwman en een hele groep (pro-)continentale renners gestrikt om tot een peloton van meer dan dertig coureurs te komen.

,,De Nederlandse wielersport zit al enkele jaren in de lift”, stelt Hermans. ,,De renners worden er niet goedkoper op. Het is wat dat betreft puzzelen. We willen per se deze grote namen aan de start hebben, net als renners hier uit de regio. Daarin zijn we gelukkig geslaagd.”

Afspraak Dumoulin

De deur voor Terpstra en Mollema staat nog wel op een kier. Hermans is nog bezig om via extra budget één van de twee alsnog in te lijven.

De organisatie heeft daarnaast de afspraak met Dumoulin dat áls hij het geel wint, hij hoe dan ook naar Boxmeer komt. Of hij dan ook daadwerkelijk aan de start zal staan, wordt later besproken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport