Volledig scherm
Dani Centen op een training van De Treffers. © David van Haren

Dani Centen keert als trainer terug bij NEC

BEUGEN/NIJMEGEN - Dani Centen keert terug bij NEC. De doelman uit Beugen is vanaf dit seizoen keeperstrainer bij de Nijmeegse profclub waar hij tot drie jaar geleden in de jeugd speelde. Hij krijgt op sportcomplex De Eendracht de keepers van de onderbouw en de schaduwteams van de bovenbouw onder zijn hoede.

Centen (21) treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader. Twan Centen, twee jaar geleden plotseling overleden, was eerder bij het Groesbeekse Achilles’29 keeperstrainer van een eerstedivisionist. Centen junior nam eerder al de keepersschool van zijn vader over.

,,Dit is een mooie stap voor mij”, zegt Centen over zijn trainerschap volgend seizoen bij NEC ,,Heel mooi om weer bij mijn oude club terug te keren. Bij NEC heb ik het altijd heel goed naar mijn zin gehad.” 

JVC

Naast keeperstrainer bij NEC is Centen komend seizoen doelman bij de Groesbeekse tweededivisionst De Treffers. Vorig jaar diende hij twee clubs: eerstedivisionist TOP Oss in de eerste seizoenshelft en derdedivisionist JVC Cuijk in de tweede seizoenshelft.

Volledig scherm
Dani Centen: trainer bij NEC, doelman bij De Treffers © Ed van Alem

Naast Centen maken ook Rijkevoortenaar Jord Roos en Vianen Vooruit-trainer Niels Voet komend seizoen deel uit van de voetbalacademie van NEC. Roos wordt verantwoordelijk voor de Onder 17-1 (was Onder 15-1), Voet blijft bij de Onder 11. SSS’18-speler Thomas Botden zal bij de Onder 9 als assistent fungeren.

Niet alleen Centen krijgt het volgend seizoen druk. Dat geldt ook voor Mark Otten. De 33-jarige voormalig profvoetballer van onder meer NEC, Excelsior en het Hongaarse Ferencváros traint komend seizoen in Nijmegen de Onder 19. Hij was eerder oefenmeester van de Onder 17 en heeft komend seizoen ook eersteklasser RKHVV uit Huissen onder zijn hoede. Otten was in het verleden ook oefenmeester bij de amateurs van Brakkenstein. Hij zette in 2014 een punt achter zijn voetbalcarrière vanwege knieklachten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport