De honkballers van Royals tegen De Hazenkamp.
Volledig scherm
De honkballers van Royals tegen De Hazenkamp. © Ed van Alem

De meeste sporten zijn stilgelegd, maar honkballers van Royals wachten juist op de start

BOXMEER - Dit weekeinde hadden ze de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen moeten spelen. Door de coronacrisis weten de honkballers van Royals echter nog niet wanneer hun competitie begint.

Eén ding weet de Boxmeerse club wel zeker: tot en met 19 mei legt de KNBSB alles stil. Of, en hoe er op de verschillende niveaus daarna van start gegaan wordt, is onduidelijk en wordt bepaald aan de hand van de maatregelen van de overheid. Normaal loopt de competitie van begin april tot half oktober, met vier weken pauze in juli en augustus.

Gesloten

Coach Maurice Dumas van Royals was met zijn ploeg volop in voorbereiding toen door het coronavirus alle sportaccommodaties werden gesloten. ,,We stonden op het punt onze eerste oefenwedstrijd te spelen”, vertelt hij. ,,We zijn intensief bezig geweest. Dat is nu voor niks geweest.”

Royals handhaafde zich afgelopen seizoen in de eerste klasse, maar koos er vrijwillig voor om te degraderen naar de tweede klasse. Om uiteenlopende redenen zijn er drie bepalende spelers weg bij het team. Voor Dumas het moment om een verjonging door te voeren en ook spelers van het tweede team een kans te geven. ,,Het is voor ons extra lastig dat we nog definitieve keuzes over onze selectie moesten maken. Daar heb ik nu nog niet echt een ijkpunt voor.”

Dumas kan lastig inschatten wanneer het seizoen gaat beginnen. Mogelijk is dat pas na de oorspronkelijke zomerstop. ,,We hebben het geluk dat we zijn ingedeeld in een kleine competitie met zes ploegen. We zouden drie keer tegen elk team spelen. Dat kan kan makkelijk aangepast worden.” 

Regiosport