Volledig scherm
Flamingo's in actie op archiefbeeld. © Theo Peeters

Debutant Flamingo’s Activia koploper na zege op landskampioen

GENNEP - De volleybalsters van Flamingo’s Activia hebben een fantastische start in de eredivisie. De debutant met als thuisbasis Gennep en Sint Anthonis, won zaterdag in sporthal Pica Mare met 3-0 van regerend landskampioen Sneek. Vorige week won de ploeg van coach Jacek Ziemba in Almelo al van Supercup- en bekerwinnaar TVT (1-3).

Flamingo’s staat daardoor aan kop in de eredivisie, met evenveel punten maar een beter setgemiddelde dan titelfavorieten Sliedrecht Sport en Set-Up’65 uit Ootmarsum. „Als we dit vol kunnen houden, dan kan het een heel mooi seizoen worden”, sprak een euforische Ziemba na de zege op de Friezinnen.

Serviceserie
Flamingo’s schoot uit de startblokken tegen de ploeg die vorig jaar kampioen werd, maar daarna wel flink aan kracht inboette. Bij een 14-8 voorsprong had Sneek al twee time-outs verbruikt, een lange serviceserie van middenaanvalster Lynn Blenckers maakten die nutteloos: 25-11.

Spanning
De tweede set was een stuk spannender. Ziemba had bij een 23-22 achterstand een time-out nodig om het tij te keren, met dank aan een sterke opslagbeurt van de van het Beugense Achilles overgekomen Joska Fransen haalde de thuisploeg toch nog de set binnen. In het derde bedrijf kwam Flamingo’s vervolgens geen moment meer in de problemen (25-18).

Woensdagavond (20.00 uur) speelt Flamingo’s al haar volgende thuisduel. Dan komt Zwolle op bezoek in de Activiahal in Sint Anthonis.

Regiosport