Volledig scherm
Guusje Steenhuis (rechts) op archiefbeeld in actie. © ANP

Deceptie op WK voor Steenhuis

BOEDAPEST – De wereldkampioenschappen judo zitten er al op voor Guusje Steenhuis. De nummer 1 van de wereld verloor donderdag in de tweede ronde van Assunta Galeone uit Italië. Het was voor de judoka uit Grave pas haar eerste partij tijdens de WK in Boedapest, ze was voor de eerste ronde vrijgeloot.

In de golden score kreeg Steenhuis, uitkomend in de gewichtsklasse tot 78 kilogram, een tweede straf tegen, waardoor Galeone de winst pakte. De Italiaanse zorgde daarmee voor een daverende verrassing, want Steenhuis voert al enige tijd de wereldranglijst in haar klasse aan. De vorige twee keer op de WK (2013 en 2015) vloog de 24-jarige Graafse er ook al vroegtijdig uit.

  1. Teruglezen | Publiekslieveling Teunissen klopt Kruijswijk, 40.000 wielerfans in straten Boxmeer

    Teruglezen | Publieks­lie­ve­ling Teunissen klopt Kruijswijk, 40.000 wielerfans in straten Boxmeer

    BOXMEER - Steven Kruijswijk, Annemiek van Vleuten en Dylan Groenewegen. Het zijn zomaar wat voorbeelden van bekende namen die maandag in Boxmeer aan de start verschenen voor Daags na de Tour. Bij het grote wielerevenement rijden toprenners traditiegetrouw de eerste rondjes om de kerk, vlak nadat de Tour de France is afgelopen. Lees hieronder terug hoe Boxmeer voor tienduizenden fans in een wielerwalhalla veranderde.

Regiosport