Volledig scherm
Overleg bij de hockeysters van Boxmeer, met derde van links Joyce van Dam (voorovergebogen). © Theo Peeters

Degradatie Boxmeer dreigt na zeperd in play-offs bij IJsseloever

IJSSELSTEIN - Degradatie dreigt voor de hockeysters van Boxmeer. Het team van trainer Peter Brands ging er zaterdag genadeloos hard af in de eerste wedstrijd van de best-of-three tegen IJsseloever: 5-1.

Boxmeer staat voor de zware taak om komend weekeinde tweemaal van IJsseloever te winnen, anders volgt degradatie in het debuutjaar in de eerste klasse.

Zaterdag wacht de return op eigen veld, bij winst volgt een dag later het beslissingsduel in IJsselstein. ,,We geven niet op”, zei aanvoerder Joyce van Dam na de nederlaag strijdvaardig. ,,We hebben de eerste wedstrijd niet laten zien wat we kunnen.”

Veerkracht

Dan moet haar ploeg wel veerkracht tonen. De oorwassing in IJsselstein was voor de Boxmeerse hockeysters de volgende tik na de dreun op de slotdag van de reguliere competitie. Ruim een maand geleden zakte het team op het allerlaatste moment af naar de laatste plaats in de eerste klasse C, doordat rivaal Civicum uit Cuijk hen passeerde en zich zo handhaafde.

Doelpunten

Na de eerste wedstrijd in de play-offs mag Boxmeer van geluk spreken dat het doelpuntenverschil in de uitslagen niet wordt meegenomen. ,,Van tevoren vond ik die regel iets kroms, maar nu zorgt die juist voor geloof in een goede afloop”, stelde Van Dam.

Bij de rust stond het al 3-0 voor IJsseloever, de nummer vier van de tweede klasse D. De thuisploeg scoorde na de tegentrefer van Judith de Wit (3-1) nog twee keer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport