Volledig scherm
Anniek van Rijssel (links) van Boxmeer achter de bal aan in de beslissende wedstrijd tegen IJsseloever. © Tony Buijse

Degradatie Boxmeer ondanks korte opleving na pittig gesprek

IJSSELSTEIN - Een korte opleving bleek onvoldoende voor de hockeysters van Boxmeer. De ploeg degradeerde gisteren uit de eerste klasse. De ‘moraalboost’ van zaterdag (2-1 winst) kreeg een dag later geen vervolg in de beslissende wedstrijd van de play-offs tegen IJsseloever: 3-0.

Door het verlies daalt de equipe van vertrekkend trainer Peter Brands na een jaar weer af naar de tweede klasse.

De degradatie was een domper na de sterke comeback van zaterdag. De 2-1 winst op eigen veld gaf vertrouwen na de pijnlijke 5-1 nederlaag in het eerste duel vorige week.

Goals De Wit

De Brabantsen kwamen zaterdag in Boxmeer veel beter voor de dag. Judith de Wit was met haar twee goals beslissend en nam daarmee alle doelpunten voor Boxmeer in de ‘play-outs’ voor haar rekening. Het bleek uiteindelijk niet genoeg.

Na de 5-1 nederlaag in het eerste duel bij IJsseloever was duidelijk dat er bij Boxmeer ‘iets’ moest gebeuren om nog kans te maken op handhaving. Afgelopen dinsdag volgde een pittig gesprek.

Pittig gesprek

,,We hebben alle problemen op tafel gelegd en daar schrok iedereen toch wel van”, zei De Wit. ,,Het bleek dat er allerlei zaken speelden die niet waren uitgesproken. We zijn begonnen bij de basis, die er in de tweede klasse ook lag. Het recept dat toen werkte. Buiten het hockey zijn we een gezellig team, maar als we dit seizoen eenmaal op het veld stonden, was alles negatief. We waren elkaar aan het afzeiken. Dat helpt niet.”

Ondanks de degradatie hoopt De Wit dat het team de lessen uit de play-outs meeneemt naar het nieuwe seizoen. ,,Het positief coachen moet we erin houden. Dat is ook voor de nieuwe trainer een mooie uitdaging. We moeten zorgen dat we dit gevoel vasthouden.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Teruglezen | Publiekslieveling Teunissen klopt Kruijswijk, 40.000 wielerfans in straten Boxmeer

    Teruglezen | Publieks­lie­ve­ling Teunissen klopt Kruijswijk, 40.000 wielerfans in straten Boxmeer

    BOXMEER - Steven Kruijswijk, Annemiek van Vleuten en Dylan Groenewegen. Het zijn zomaar wat voorbeelden van bekende namen die maandag in Boxmeer aan de start verschenen voor Daags na de Tour. Bij het grote wielerevenement rijden toprenners traditiegetrouw de eerste rondjes om de kerk, vlak nadat de Tour de France is afgelopen. Lees hieronder terug hoe Boxmeer voor tienduizenden fans in een wielerwalhalla veranderde.

Regiosport