Volledig scherm
Loïc Hijl (arm omhoog) en doelman Loris Peters van Merlet verdedigen tegen De Rog. © Ed van Alem

Degradatie waterpoloërs Merlet vanwege tekort aan spelers

CUIJK - De waterpoloërs van Merlet zijn vrijwillig gedegradeerd uit de eerste klasse (district Zuid). De Cuijkse vereniging komt volgend seizoen uit in de tweede klasse, op dat niveau was afgelopen jaar het tweede team van Merlet actief.

Doordat vier vaste krachten stoppen was het niet mogelijk om twee seniorenteams te houden. Merlet voegt beide teams nu samen.

,,De bond (KNZB, red) heeft ons voorstel inmiddels goedgekeurd en we zijn ook al ingedeeld op een niveau lager”, zegt Pieter van Os van Merlet. ,,We doen een stap terug om uiteindelijk weer terug te keren op hoger niveau. We zien het aankomende seizoen als een tussenjaar.”

Roulatiesysteem

Quote

De bond heeft ons voorstel inmiddels goedge­keurd

Pieter van Os

Van Os, al sinds 1991 lid, stopte onlangs als waterpoloër en bestuurslid, maar is voorlopig wel betrokken bij de plannen van de club. ,,Ik wil de boel goed achterlaten. We verwachten een goede kans te maken om direct te promoveren, het seizoen erop hebben we weer jeugdspelers die doorstromen. We hadden te veel verschil in kwaliteit om in de eerste klasse uit te komen.”

De waterpoloërs uit Cuijk eindigden afgelopen seizoen nog als vierde in de competitie, maar hadden wel al regelmatig problemen met het op de been brengen van twee teams. ,,We hadden bij elk team vaak slechts één wissel, dus toen duidelijk was dat er vier spelers wegvielen zagen we geen andere optie. We gaan met een roulatiesysteem werken, niet iedereen hoeft elke week in actie te komen.”

Samenwerking BZ&PC

Pikant is dat Merlet het een niveau lager gaat opnemen tegen BZ&PC. Met de buurman uit Boxmeer wordt er met twee jeugdploegen samengewerkt. Ook lopen er gesprekken voor meer samenwerking, waarbij een fusie niet wordt uitgesloten.

,,Mocht het zo ver komen, dan zouden we graag een team in de eerste klasse hebben. De gesprekken zijn nog gaande, in de loop van aankomend seizoen hopen we meer duidelijk te hebben.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Teruglezen | Publiekslieveling Teunissen klopt Kruijswijk, 40.000 wielerfans in straten Boxmeer

    Teruglezen | Publieks­lie­ve­ling Teunissen klopt Kruijswijk, 40.000 wielerfans in straten Boxmeer

    BOXMEER - Steven Kruijswijk, Annemiek van Vleuten en Dylan Groenewegen. Het zijn zomaar wat voorbeelden van bekende namen die maandag in Boxmeer aan de start verschenen voor Daags na de Tour. Bij het grote wielerevenement rijden toprenners traditiegetrouw de eerste rondjes om de kerk, vlak nadat de Tour de France is afgelopen. Lees hieronder terug hoe Boxmeer voor tienduizenden fans in een wielerwalhalla veranderde.

Regiosport