Volledig scherm
© Archieffoto: Theo Peeters

Derde nederlaag op rij voor Flamingo's

SNEEK - Flamingo’s Activia heeft woensdagavond voor de derde keer op rij een wedstrijd in de eredvisie verloren. De Gennepse volleybalsters waren in Friesland in een duel vol lange rally’s gewaagd aan nummer twee Sneek, maar kwamen net te kort voor een vijfsetter: 3-1.

Debutant Flamingo’s speelde bij vlagen een goede wedstrijd en trok na het verlies van de eerste set (25-19) de stand in het tweede bedrijf gelijk (23-25). In de derde set ging het lang gelijk op, maar een sterke servicebeurt van de Sneekse Roos van Wijnen deed de ploeg van Jacek Ziemba in de slotfase de das om (19-25).

Flamingo’s, dat dit seizoen als tweede thuisbasis Sint Anthonis heeft, kwam in de vierde set nog op voorsprong. De thuisploeg nam daarna snel het initiatief over en kwam met 14-8 voor. Flamingo’s vocht zich terug tot 17-17. Daarna volgde een bloedstollende slotfase waarin Sneek het tweede wedstrijdpunt benutte: 26-24.

Afgelopen weken verloor de ploeg van Ziemba ook al van Talentteam en koploper Sliedrecht Sport. De Limburgs/Brabantse combinatie staat nog steeds vijfde.

Regiosport