Volledig scherm
De basketballers van Akros op archiefbeeld. © Theo Peeters

Dertienjarige assistent draait de wedstrijd om voor Akros

BOXMEER - De basketbalmannen van Akros wonnen in de eigen sporthal in Boxmeer op het nippertje van Attacus 2. De gastheren kwamen in de slotfase op spectaculaire wijze terug en zegevierden uiteindelijk met één punt verschil: 78-77.

Coach Marco Jeckmans kreeg in de slotfase hulp van een talentvolle assistent-trainer. ,,Mijn dertienjarige neefje mocht een keer samen met mij coachen en stelde voor om in de slotfase over het hele veld druk te gaan geven. Uiteindelijk bleek dat een gouden tip, want we liepen liefst zeventien punten in en wonnen de wedstrijd nog.”

De basketballers van Gennep Cougars kunnen de titel in de tweede klasse A wel uit hun hoofd zetten. De ploeg van trainer Henri Timmermans leed in Geldrop een smadelijke 72-55 nederlaag tegen laagvlieger EBCG, waardoor de achterstand op koploper Deurne Pioniers nu vijf punten bedraagt. “Dat boek is nu wel gesloten”, sprak Timmermans balend.

De vrouwen van Gennep Cougars, die in de tweede klasse A uitkomen, verloren in Venlo van lijstaanvoerder Sport Crusaders: 61-34. De voorsprong van de Gennepse basketbalsters op hekkensluiter Oirschot blijft daardoor slechts twee punten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport