Nick Fransman tijdens het FZ Forza NK Badminton in Almere, 2020.
Volledig scherm
PREMIUM
Nick Fransman tijdens het FZ Forza NK Badminton in Almere, 2020. © BSR Agency

Door blessures geteisterde Nick Fransman geeft hoop op NK-titel nog niet op: ‘Het mooiste toernooi, dat wil ik niet missen’

De wil van een topsporter kan groot zijn. Soms groter dan het verstand. Toch, als Nick Fransman terugdenkt aan het NK badminton van afgelopen weekeinde staat hij volledig achter zijn deelname. „Want als je het niet probeert, dan weet je ook niet waar je toe in staat bent”, stelt de 27-jarige Boxmerenaar. „En ik heb plezier gehad.”

Drie keer stond Fransman in de finale van het NK, nog nooit pakte hij de titel. Een hiaat op het palmares van de badmintonner die ooit als beste Nederlander stevig in de top honderd van de wereldranglijst stond. Nu werd hij al in de tweede ronde uitgeschakeld. Het was niet eens een verrassing: door blessures heeft Fransman niet meer het niveau van enkele jaren terug. Hij is al zijn punten op de nationale- en internationale ranking inmiddels kwijt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport