Volledig scherm
Johnny Vervoort, trainer van SPES. © Theo Peeters

Eerste competitiezege eindelijk binnen voor SPES

MILSBEEK - De korfbalsters van SPES hebben zondagmiddag met 13-12 gewonnen van Be Quick uit Nuland. De zege is pas de eerste van het seizoen voor de Milsbeekse formatie, die uitkomt in de topklasse.

Coach Johnny Vervoort is opgelucht: ,,Eindelijk, loon naar werken. Dit voelt goed. Winnen in de laatste wedstrijd voor we de zaal in gaan. Dat geeft extra vertrouwen.”

Daar waar het de voorbije weken stokte in de afronding, liep dat zondag beter. ,,Nu gooiden we om te scoren, terwijl we eerst veel ballen gooiden om van de bal af te zijn. Er is meer geloof nu en dat nemen we mooi mee naar de zaal.”

Klick’15 is nog altijd zonder overwinning in de hoofdklasse. De fusieclub uit Landhorst en Wilbertoord was zondag niet opgewassen tegen De Horst uit Groesbeek: 16-9. Volgende week heeft Klick nog één kans op een overwinning in de eerste helft van de veldcompetitie. Dan speelt de ploeg thuis in Wilbertoord tegen koploper Stormvogels.

Bij VIOS weten ze eindelijk weer wat winnen is. Na drie nederlagen op een rij in de overgangsklasse A won de ploeg dit weekeinde van Tovido. In Esch was de ploeg uit Ottersum met 13-7 te sterk voor de hekkensluiter.   

Regiosport