Volledig scherm
Beeld van FAST - Alterno. © Theo Peeters

Eerste driepunter voor FAST

GENNEP - De volleybalsters van FAST hebben zondag in sporthal Pica Mare voor het eerst dit seizoen drie punten gepakt. Tegen hekkensluiter Alterno werd het alleen in de slotfase spannend: 3-0 (25-21, 25-16, 25-23).

De eredivisionist uit Gennep en Sint Anthonis boekte in de zes voorgaande duels al drie zeges, maar omdat die allemaal in vijf sets werden beslist leverden die telkens slechts twee punten op. FAST speelde tegen de nummer tien uit Apeldoorn een degelijke wedstrijd.

Het team van coach Harmen Bijsterbosch kwam in de eerste en in de tweede set vlot op een ruime voorsprong. Door enige verslapping bij de thuisploeg kwamen de bezoekers een aantal keren terug in de set. Alleen in dreigde het echt fout te gaan voor FAST. Bijsterbosch had een dubbele wissel en bij 23-23 nog een time-out nodig om de 3-0 zege binnen te slepen.

FAST klimt door de 3-0 zege naar de zesde plaats met tien uit zeven, precies de plek die nodig is voor plaatsing voor de kampioenspoule. In de eredivisie kan het echter nog alle kanten op: het gat met Apollo 8 op plek drie is slechts twee punten, hetzelfde geldt voor de voorsprong op Peelpush (achtste).

Regiosport