Volledig scherm
Archiefbeeld van SPES in duel met Oranje Wit. © David van Haren

Eindelijk hoort SPES weer bij de absolute top

MILSBEEK - Voor het eerst in drie jaar speelt SPES weer voor het landskampioenschap. Loon naar werken, zegt aanvoerder Yara Koster van de Milsbeekse korfbalsters.

Na de noodzakelijke verjonging staat het team eindelijk weer waar ze in Milsbeek willen staan: bij de beste vier van Nederland. Swift is in de halve finale de tegenstander voor SPES, zondagmiddag in Velden.

De 23-jarige Koster, aanvoerder van de vrouwenkorfbalploeg, maakte alle ontwikkelingen de voorbije jaren mee bij de zeventienvoudig landskampioen (tien keer op het veld). Eerst de degradatie uit het topklasse veld (twee seizoenen terug), de promotie terug (afgelopen seizoen) en de drie keer op rij dat SPES in de zaal de kruisfinales nipt misliep.

Flinke stap

Quote

Dit jaar staan we er wél op de momenten dat het moet

Yara Koster, aanvoerder SPES

,,We hebben er met zijn allen hard aan getrokken”, zegt Koster. ,,Dat maakt het nog mooier dat we dit bereikt hebben. We wisten dat de ploeg genoeg kwaliteit heeft, maar het kwam er nog niet uit. We wisten dat zoiets tijd nodig had.”

Onder leiding van huidig coach Marijke de Veer zette SPES dit seizoen een flinke stap vooruit. Volgens Koster is ook de ervaring belangrijk die de ploeg inmiddels heeft opgedaan. ,,We spelen nu drie jaar in deze samenstelling, maar veel meiden hadden amper topwedstrijden gespeeld. Daardoor kwamen we vaak net tekort. Dit jaar staan we er wél op de momenten dat het moet.”

Aanspraak op titel

SPES haalde de kruisfinales op het nippertje, als vierde. Koploper Swift had maar één punt meer (negentien), Be Quick en DDW (de nummers twee en drie) eindigden in punten gelijk met de Milsbeeksen. Volgens Koster maken de ploegen daarom alle vier aanspraak op de landstitel. 

SPES won dit jaar al twee keer van Swift (competitie en beker). ,,Maar dat kan ook een valkuil zijn. Het gaat in de halve finale om één duel, daarin kan alles gebeuren. Swift is een team dat makkelijk scoort, daar moeten we voor oppassen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport