Volledig scherm
FAST eerder dit seizoen tegen Eurosped Vroomshoop. © Theo Peeters

FAST eindigt reguliere competitie met nederlaag

BORNE - De volleybalsters van FAST zijn de reguliere competitie geëindigd met een 3-1 nederlaag tegen Apollo 8. De eredivisionist uit Gennep en Sint Anthonis verzekerde zich vorige wedstrijd al van een van de zes tickets voor de kampioenspoule, die over twee weken van start gaat.

FAST begon nog sterk tegen de laagvlieger uit Borne. Na de eerste set (19-25) verloor de selectie van trainer Harmen Bijsterbosch langzaam de grip op de wedstrijd: 25-21, 25-19, 25-1.

Waar FAST de thuisploeg in de eerste set onder druk hield, werd dat naar mate het duel vorderde minder. Daardoor kon Apollo 8 met name op de middenpositie veel scoren. Binnen de beperkte mogelijkheden van zijn krappe selectie wisselde Bijsterbosch wat hij kon, maar daarmee kreeg hij het tij niet gekeerd.

Bijsterbosch hield libero Ireen Koenen (hele week ziek) bewust aan de kant, spelverdeler Rachel Feron (ook ziek geweest) bracht hij pas later in. Daardoor begon Bregje van den Heuvel haar laatste duel (vanwege buitenlandstage) in de basis.

FAST beëindigt de reguliere competitie op de zesde plek (21 punten uit 18 duels). Dat betekent dat koploper Sliedrecht de eerste tegenstander is in de kampioenspoule. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport