Volledig scherm
Volleybal stock pzc © ANP

FAST heeft selectie rond met komst Noa Klerckx

GENNEP - FAST heeft zich versterkt met Noa Klerckx. De 19-jarige passer-loper uit Linne komt over van Peelpush, waarmee ze afgelopen seizoen naar de eredivisie promoveerde. De volleybalclub uit Gennep en Sint Anthonis heeft daarmee de selectie voor een nieuw seizoen op het hoogste niveau van Nederland rond.

De transfer van Klerckx werd pas laat beklonken, omdat de Limburgse aanvankelijk koos voor een avontuur bij Set-Up’65, de nummer drie van de eredivisie van afgelopen seizoen. Klerckx tekende een contract, maar liet dat later weer ontbinden.

,,De ontwikkelingen binnen de club kwamen niet overeen met de vooraf gestelde verwachtingen”, zegt Klerckx, die over de situatie niet in details wil treden. ,,Daarom ben ik op zoek gegaan naar een alternatief.”

Quote

Ze is niet lang, maar springt en slaat makkelijk.

Harmen Bijsterbosch, trainer FAST

‘Ze heeft de skills’

FAST, dat eerder ook al geïnteresseerd was in Klerckx, bleek de logische oplossing. Zeker ook omdat Klerckx na vier seizoenen in Meijel toe was aan de uitdaging van een nieuwe omgeving.

,,Het gevoel bij FAST was meteen goed”, stelt de studente sportmanagement. ,,In de gesprekken klikte het met trainer Harmen Bijsterbosch. Mooie bijkomstigheid is dat ik de mogelijkheid krijg via zijn werkgever stage te lopen.”

Bijsterbosch (die werkt bij een sport-innovatiebedrijf in Eindhoven) is verheugd met de komst van Klerckx. ,,Ze heeft de skills waar wij naar op zoek zijn”, stelt de trainer uit Nuenen. ,,Ze is stabiel in de pass en verdediging, waar bij ons vorig seizoen de kwetsbaarheid zat. Ze is niet lang, maar springt en slaat makkelijk.”

‘Goed om te investeren in jeugd’

FAST hevelde eerder deze week al middenaanvaller Eline Peters over van satelietclub Activia (Sint Anthonis). Het talent (17) kwam in beeld via opleidingsinstituut FAST Academy. Bijsterbosch: ,,Ze ontwikkelt zich razendsnel. Eerst zochten we een midden buiten de club, maar tijdens trainingen bleek dat Eline voor ons de oplossing is. Het is goed om te investeren in eigen jeugd.”

De selectie van Bijsterbosch telt nu dertien spelers, van wie twaalf fitte. Door het stoppen van Nynke Rovers en de langdurige knieblessure van Daniëlle Bosman ontbreekt het Bijsterbosch aan een echte diagonaal, de ‘hardhitter’ van een team.

,,We gaan onze speelwijze daarop aanpassen en meer gebruik maken van de uitwisselbaarheid van onze buitenaanvallers, eigenlijk spelen met drie in plaats van twee passer-lopers.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport