FAST-speelster Joska Franssen valt aan tegen Eurosped.
Volledig scherm
FAST-speelster Joska Franssen valt aan tegen Eurosped. © Theo Peeters

FAST herpakt zich tegen Eurosped

SINT ANTHONIS - FAST heeft zich zondag in de Activiahal knap herpakt tegen Eurosped, de nummer twee van de eredivisie. De volleybalsters van coach Harmen Bijsterbosch kwamen echter net tekort voor een overwinning: 2-3 (16-25, 23-25, 25-22, 25-23 en 12-15).

Het punt dat de regionale eredivisionist pakte, is meer dan welkom in de spannende strijd voor een plek in kampioenspoule. Plaatsing via een plek in de top 6 van de eredivisie, en daarmee het ontlopen van degradatievolleybal, wordt geen makkelijke opgave voor FAST. 

De ploeg staat nu zesde. Nummer zeven Regio Zwolle heeft een duel meer en een punt minder, ook nummer acht Peelpush (twee punten minder) zijn ook nog in de race.

In het duel met de ploeg uit Vroomshoop toonde de thuisploeg veerkracht. FAST begon slecht en zonder zelfvertrouwen en leek op weg naar een kansloze nederlaag. Zeker toen het team na een spannende strijd ook de tweede set, waarin het zich herpakte, verloor. 

FAST kwam die tweede mentale tik te boven en sleepte er met veel werklust en bij vlagen goed volleybal een vijfde set uit. Na duidelijke nederlagen tegen Sliedrecht Sport, Apollo 8 (bekeruitschakeling) en Sneek brak FAST daarmee een gevreesde vrije val.

Regiosport