Volledig scherm
FAST op archiefbeeld. © Theo Peeters

FAST klimt naar vierde plek in de eredivisie

GENNEP - FAST heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in de strijd om een plek in de kampioenspoule van de eredivisie. De volleybalsters wonnen in sporthal Pica Mare in Gennep met 3-1 van concurrent Regio Zwolle: 25-13, 25-22, 18-25, 25-21.

FAST begon overtuigend tegen de ploeg die vooraf met één punt meer één plek hoger op de ranglijst stond (vijfde). De thuisploeg kon aanvallend het gewenste snelle spel spelen en creëerde zo regelmatig gaten in de Zwolse blokkade. Na een knappe walk-over zakte het combinatieteam uit Gennep en Sint Anthonis in de tweede set terug in niveau.

Zwolle stond een paar keer een paar punten voor, maar FAST worstelde zich naar een voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Ook in de derde set miste FAST de overtuiging van de eerste set en nu werd dat - mede door een groot aantal slordigheden en pass-fouten aan Limburgse kant - wel door Zwolle afgestraft. Een vijfde set kwam er niet: FAST vond het niveau voor een groot deel terug en pakte zo drie belangrijke punten.

FAST klimt door de zege naar de vierde plek in de eredivisie. Een plek bij de eerste zes is voldoende voor plaatsing voor de kampioenspoule. 

Regiosport