Volledig scherm
© Theo Peeters

FAST lijkt in kampioenspoule het volleyballen verleerd

SINT ANTHONIS - De wijzer van wisselvalligheid slaat bij de volleybalsters FAST volledig uit naar de verkeerde kant. 

De regionale eredivisionist wacht na vier wedstrijden in de kampioenspoule nog steeds op de eerste setzege.

Quote

Alles wat we ons vooraf voornemen om te doen, krijgen we in het veld niet voor elkaar

Hoogtepunten ver te zoeken

Gisteren ging de ploeg van coach Harmen Bijsterbosch in Sint Anthonis ook met 3-0 (23-25, 23-25, 14-25) onderuit Regio Zwolle, nota bene de ploeg waar FAST in de reguliere competitie nog twee keer van won. Waar FAST toen met pieken en dalen presteerde, zijn de hoogtepunten op dit moment ver te zoeken; het laatste seizoen van Bijsterbosch gaat als een nachtkaars uit. Het team is inmiddels gepasseerd door Zwolle en staat zesde en laatste op de ranglijst.

Het vuur lijkt bij FAST nu al volledig verdwenen. Het team begon tegen Zwolle nog degelijk, maar het schaarse vertrouwen dat de formatie uitstraalde, verdween al snel. Na het klungelig afgeven van de eerste set was het verspelen van een 11-7 voorsprong (naar een 12-17 achterstand) in het tweede bedrijf de doodsteek voor de thuisploeg.

Vrijuit spelen lukt niet

,,Alles wat we ons vooraf voornemen om te doen, krijgen we in het veld niet voor elkaar”, baalde FAST-aanvoerder Steffie Janshen. ,,Vrijuit spelen, met overtuiging. We probeerden ons nog op te peppen, maar dat lukte niet. Of het nog leuk is? Ja, dit is de kampioenspoule, dit is mooi. Dat moeten we ons blijven realiseren.”

Coach Bijsterbosch zoekt met veel wisselende opstellingen naar oplossingen, maar krijgt die niet gevonden. Een beetje servicedruk brengt zijn team aan het wankelen, een échte afmaker om dat te compenseren ontbreekt. Daarnaast brengen veel (service-)fouten FAST in de problemen.

,,Er is niemand die op de cruciale momenten de bal erin ramt”, stelde Janshen. ,,Dat is vreemd, in de vorige wedstrijden tegen Zwolle was het ook spannend, toen lukte dat wel. Een paar weken terug plaatsen we ons met sterk spel voor de kampioenspoule. Dat niveau moeten we oppakken. De enige oplossing is om dit zo snel mogelijk van ons af te laten glijden.”  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport