Volledig scherm
FAST eerder dit seizoen in actie tegen Talentteam Papendal. © Ed van Alem

FAST onderuit tegen koploper Eurosped: ‘Het krachtsverschil was te groot’

VROOMSHOOP - Ook de volleybalsters van FAST hebben Eurosped geen punten af kunnen snoepen. De eredivisionist uit Gennep en Sint Anthonis verloor zondag in Vroomshoop met 3-0 van de koploper: 25-12, 25-22, 25-15.

Ondanks de stevige cijfers was FAST-coach Harmen Bijsterbosch niet ontevreden over de prestatie van zijn ploeg. ,,We hebben er alles aan gedaan om er nog iets uit te halen”, zei Bijsterbosch. ,,Maar het krachtsverschil was te groot. Zij waren beter.”

FAST kon in elke set een tijd gelijke tred houden met de formatie uit Twente. In de tweede set hielden de bezoekers dat het langste vol, in het eerste en derde bedrijf maakte Eurosped in het tweede gedeelte snel een groot verschil. FAST stond daarbij telkens onder flinke servicedruk.

,,We hadden het passend moeilijk”, vond Bijsterbosch. ,,De tegenstander had veel lengte en snelheid. Dat maakte het voor ons lastig om te scoren, alhoewel we dat wel op alle manieren hebben geprobeerd. Het lijkt alsof we er dik vanaf zijn gegaan, maar we hebben het ze zeker lastig gemaakt.”

Na zes duels zijn de verschillen in de eredivisie klein. FAST staat met zeven punten zesde, in punten gelijk met het Meijelse Peelpush (zevende). De eerste zes teams plaatsen zich voor de kampioenspoule. 

Regiosport