Volledig scherm
FAST-spelverdeler Bregje van den Heuvel (nummer 8) in het tenue van haar vorige club Alterno. © Rob Voss

FAST-spelverdeler Van den Heuvel hoopt op minuten tegen oude ploeg Alterno

GENNEP - Bregje van den Heuvel moet het dit seizoen bij FAST vooral doen met korte invalbeurten. Harmen Bijsterbosch, coach van de eredivisionist uit Gennep en Sint Anthonis, geeft de tot nu toe de voorkeur op de spelverdelerpositie aan Rachel Feron.

Vanzelfsprekend hoopt de 26-jarige volleybalster uit Oss dat ze zondag in sporthal Pica Mare (15.30 uur) tegen haar oude club Alterno meer speeltijd krijgt. Van den Heuvel kan er goed mee omgaan dat ze tweede keus is. ,,Maar het is niet zo dat ik me erbij neerleg”, zegt ze. ,,Het is ook lekker om met Rachel te kunnen concurreren. Dat is voor mij de uitdaging. Maar, het is soms zeker ook moeilijk om ernaast te staan. Invallen is vaak lastig, zeker als je erin komt als het met het team niet goed gaat.”

Na haar overstap vanuit de club uit Apeldoorn speelde ze bij FAST het vorige seizoen niet volledig uit, vanwege een stage voor haar masterstudie medische biologie in Canada. Inmiddels is ze afgestudeerd. ,,Toen ik naar Canada ging, wist ik nog niet of ik met topvolleybal door wilde gaan. Maar ik kon de sport niet missen. Ik kan mijn ei er helemaal in kwijt, hou van het teamgevoel en het harde werken en leef naar de wedstrijden toe. Ik ben nu weer bijna op mijn niveau. Ik hoop er binnenkort weer te staan.”

Een uitgelezen mogelijkheid

FAST bekert volgende week

Het duel in de achtste finale van de nationale beker tussen de volleybalsters van FAST en de Limburgse rivaal Peelpush wordt op zondag 24 november gespeeld in de Activiahal in Sint Anthonis. Beide eredivisionisten stromen nu in het toernooi in. De bekerderby begint om 15.30 uur. Halverwege oktober won FAST met 3-2 een competitieduel van de ploeg uit Meijel. 

Vanaf de zijlijn zag Van den Heuvel haar ploeggenoten tot nu toe pieken met dalen afwisselen. FAST (zesde) wacht nog steeds op een 3-0 of 3-1 zege, het duel van zondag tegen de hekkensluiter is een uitgelezen mogelijkheid.

,,Het is een ander team dan toen ik er speelde”, stelt Van den Heuvel. ,,We hebben er twee keer tegen geoefend. Toen zetten we ze meteen goed onder druk met de service. Dat moeten we nu weer doen. Ze hebben niks te verliezen en moeten niet het gevoel krijgen dat er bij ons iets te halen is.”

Regiosport