Ivo Martinovic.
Volledig scherm
Ivo Martinovic. © Herman Stover

FAST strikt Martinovic als opvolger van Bijsterbosch

GENNEP - Ivo Martinovic (65) is volgend seizoen trainer van de volleybalsters van FAST. De oefenmeester uit Rheden tekende zaterdag een contract bij de eredivisionist uit Gennep en Sint Anthonis. Hij volgt daarmee Harmen Bijsterbosch op.

Bjisterbosch gaf voor het begin van de kampioenspoule aan dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen als trainer van FAST; hij kan zijn functie bij de club niet meer combineren met zijn werk. Assistent-trainer Josha Kailola heeft zijn contract bij de regionale topvolleybalsters wel verlengd.

Martinovic - sportdocent op de universiteit van Wageningen - heeft zijn sporen verdiend in de volleybalwereld. Hij speelde op het hoogste niveau in het voormalig Joegoslavië, Spanje en Zwitserland en heeft inmiddels bijna dertig jaar ervaring als trainer in de Nederlandse eredivisie.

Hij werd met de mannen van Vrevok in 2000 landskampioen, en was ook korte tijd assistent-bondscoach. Vorig seizoen was hij actief bij de mannen van SSS uit Barneveld, dit jaar heeft hij de vrouwen Dingden in de tweede Duitse Bundesliga onder zijn hoede.

FAST wacht nog op een definitief besluit van de Nevobo over het vervolg van de volleybalbalcompetitie, die op dit moment vanwege de corona-crisis is stilgelegd. Het bestuur van de club heeft de volleybalbond per brief laten weten bij een eventuele hervatting niet mee te zullen doen. 

Regiosport